Succesverhalen


De Rietvinck: verzorgd wonen en ontmoetingscentrum roze ouderen

rietvinck.jpg

Osira woonzorgcentrum De Rietvinck heeft haar deuren op 1 november na een grondige verbouwing opengezet voor roze ouderen. De Rietvinck ligt in de Vinkenstraat (Jordaan), op een hoek van het Haarlemmerplein, vlakbij de Haarlemmerstraat in Amsterdam. Naast De Rietvinck ligt het L. A. Rieshuis, het eerste en vooralsnog enige aanleuncomplex voor roze ouderen.
Bestand
Flyer verzorgd wonen Rietvinck
Flyer Roze Rietvinck.pdfDagbesteding Roze Ouderen

Niet achter de Roze Geraniums!

Menig homoseksuele en lesbische oudere loopt bij het ouder worden het risico dat hij of zij in een isolement raakt. Vaak omdat er geen kinderen zijn, omdat men minder goed ter been wordt, niet meer zo goed ziet of hoort, of doordat de partner is overleden en men alleen komt te staan.

In februari start – op de donderdag - een roze themagespreksgroep met de titel ‘Het verhaal van mijn leven’, en een roze dagbesteding speciaal voor zelfstandig wonende ouderen met een CIZ-indicatie.

Door naar de Roze Dagbesteding te gaan, kan men op een prettige manier weer samen met andere homoseksuele mannen en vrouwen de dag doorbrengen. Op de dagbesteding kan men samen herinneringen ophalen, de actualiteit bespreken, ideeën uitwisselen of gewoon lekker koffie drinken met elkaar. Er is ook een creatief programma, een leesclub, fitness en wie wil kan een tochtje mee maken. Kortom, er is veel mogelijk. In groepsverband of individueel. Het gaat altijd om plezierige, nuttige of leerzame activiteiten.


Belangstelling?

Heeft u belangstelling voor deze vorm van dagbesteding of wilt u op de hoogte gehouden worden van de ontwikkeling, bel 0800 - 366 84 79 (gratis) of stuur een email naar Roze dagbesteding/A. Koolwijk akoolwijk@osiragroep.nlFeestelijke start roze activiteitenprogramma De Rietvinck

Op donderdag 7 januari 2010 is De Rietvinck (Vinkenstraat 185, hoek Haarlemmerplein, Amsterdam) om 15.30 uur met Café Rosé gestart, een maandelijkse middag voor homoseksuele (buurt) bewoners. Harald Veenstra heeft deze middag roze liedjes gezongen. Iedereen die van roze gezelligheid houdt, is van harte welkom!